torstai 14. tammikuuta 2016

Ristiäisiin itselle mekko

Meille syntyi marraskuussa tonttutyttö, joka tosiaan jaksaa valvoa yöt läpeensä. Vietimme ristiäisiä joulun jälkeen. Ompelin itselleni juhlaa varten simppelin trikoomekon, jossa imetyskin onnistuu. Mekon kaava on Suuresta Käsityölehdestä 10/2012. Yksityiskohtana on hihan päällipuolella kuminauharypytys.

 


 Kietaisuosa jatkuu selän taakse solmittavilla nauhoilla.



Etukappaleessa on imetystä varten reiät, jotka peittyvät kietaisuosan alle. En tehnyt viiltoja rinnan päälle, vaan vähän sivuun, ettei reikä kuulla päällimmäisen kankaan läpi.



Kukka-asetelma luistimissa

Juhlapöydän keskipisteenä oli vaaleanpunaisiin luistimiin sidottu ruusukimppu. Vihreille lehdille ripottelin ohuen ohutta folionauhaa kimaltelemaan jääkiteiden lailla. Luistimet pysyvät pystyssä, kun ne on sidottu toisiinsa nippusiteillä terästä ja varresta. Nyöritin luistimet pitsikankaasta leikatuilla nauhoilla.



Omenakynttiläjalat

Juhlapöydän koristelussa käytin joulunpunaisia omenoita, tein niistä kynttilänjalkoja. Pistin omenaporalla reiän omenan keskelle ja pohjasta leikkasin palan pois, että omena kynttilöineen pysyy tukevasti pystyssä. Omenan alle leikkasin kaksinkertaisesta foliosta piparkakun muotoisen alusen. Omenakynttilät säilyvät hyvin parikin viikkoa käyttökelpoisina. Mukavinta on, että omenat eivät vie säilytystilaa joulukoristelaatikosta. Harmittaa, että en hoksannut irrottaa omenoista tarroja!




Karkkikuuset

Kahvipöydän konvehdit olivat tarjolla pienissä karkkikuusissa. Kuusen runkona on stryroxkartio, joka on päällystetty vihreällä silkkipaperilla. Konvehdit on kiinnitetty kuuseen päättömillä nuppineuloilla. Korurasiasta lainasin helmet kuusennauhaksi.




Osa ristiäisten leivonnaisistakin oli vaaleanpunaisia. Taikinakulhossa on joulupukin kuiskaukset -keksitaikina, sen väri tulee hienonnetuista säilykekirsikoista. Voiko ihanamman väristä taikinaa ollakaan?



Ostin elämäni ensimmäisen pursottimen. Ennen olen pursotellut pakatuspussilla. Aika moneen kakkuun ja pikkuleipään truuttasin koristeet. Vielä pitää harjoitella, että tulee tasaista jälkeä, mutta nyt into korvasi taidon. Tytön ehdotuksesta piirtelin pikkuleipiin joulukuusikuvion.



Kuivakakut ja kaikki mahdolliset tein sydämenmuotoisiksi. Tässä on uunilämmin viikunakakku, taatelikakun serkku. Olen syönyt kyllästymiseen asti aikaisempina jouluina taatelikakkua, tämä oli maukasta vaihtelua.



Kahvipöydässä oli tarjolla seitsemää sorttia, jos ei enemmänkin. Sisällytin leipomuksiin mahdollisimman paljon jouluisia makuja, esim. glögiä. luumuja ja suklaata. Tarjolla oli feta-munapasteijoita, luumuinen charlotte russe, täytekakku, sacherkakku, Omar-omenakakku, After Eight -juustokakku, mausteinen glögitorttu, rocky road -kakku, viikunakakku, leipäjuustoa ja joulupukin kuiskauksia.




Sydämenmuotoisen täytekakun kuorrutin kermavaahdolla ja sydämenmuotoisilla strösseleillä.



After Eight juustokakusta tuli meidän perheen oma suosikki. After Eight rasioita on hamstrattu joulun jälkeisestä alesta neljä laatikkoa kaappiin odottamaan leivontahetkiä. Kuvassa taaempana sydämenmuotoinen mausteinen glögikakku.



Ompelin ristiäisiin myös isolle veljelle liivin hienosta villakankaasta.

P.s Arkistojen kätköistä löytyy toinenkin ristiäisaiheinen postaus, kastemekkokin on siellä esitelty tarkemmin.

6 kommenttia:

  1. Ei tähän voi sanoa muutakuin WAU! Mää hakoin henkeä jo tuon kukka-asetelman kohdalla, mahtava idea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Innostun itsekin tuosta luistin + kukka -ideasta ja eteisessä odottavat vanhat ja sopivasti kolhiintuneet kaunoluistimet koristeita, niin saan ripustaa ne kuistin seinään

      Poista
  2. Voi, tuo valvominen ottaa kyllä lujille! Tsemppiä, toivotaan parempia öitä.. Kaunis mekko jq niin kätevä! Ihanat nuo luistimet asetelman alustana. Melkoiset herkut, slurps.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, sain jo yhden yön nukkua vauvan kanssa 23->11. Tuolla jaksaa taas pari päivää, kyllä tää tästä...

      Poista
  3. Täälläkin valvotaan :( Rankkaa! Kauniit juhlat teillä ja varsin herkullisen oloiset :)

    VastaaPoista
  4. Kiito sinullekin Hannariina. Mää oon jo miettinyt reklamaatiota haikaroiden jakelukeskukselle, että ovat unohtneet toimittaa vauvan mukana sen yöasetuksen kokonaan, jospa teilläkin on käynyt niin. Toivottavasti teilläkin alkaa yöunet maistumaan pian.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.