perjantai 6. lokakuuta 2017

Kenin vaatteet ja tulostettavat kaavat

Lapsi sai synttärilahjaksi miesbarbin. Kenillä oli vain uimahousut päällä saapuessaan. Tilanteen korjaamiseksi ryhdyin kaavoittamaan, leikkaamaan ja ompelemaan. Jos teillekin muuttaa puolialaston miesbarbi, niin ei hätää, tässä on tulostettavat kaavat hänen vaatettamisekseen. Nyt meillä on salonkikelpoinen unelmien herrasmies, saanko esitellä Ken Carson.

ompele Kenin vaatteet


Kenin vaatekaappiin mahtuu hyvin erilaisia vaatekappaleita. Sieltä löytyy kiltti, t-paitoja, musta puku, farkut. Ommellessani lisäilin vaatteisiin koristeita, leikittelin kuvioilla ja tekniikoilla, yhdistinpä paidan ja housujen kaavat hauskaksi haalariksikin. Näistä ideoista voit napata vinkkejä myös lapsen tai aikuisen vaatteisiin.

Aikaisemmin kesällä Ruoka-alkemisti blogista tuttu Jenni kirjoitti minulle vieraspostauksen, jossa annettiin vinkkejä miten ommella hame ilman kaavoja. Ompelin näillä Jennin ohjeilla Kenille kiltin, vaikka ohjeet onkin suunnattu lapsen ja aikuisen hameen ompeluun.

ompele miesbarbin vaatteet


Hulluttelin poimutuksilla ja ompelin Kenille ja Barbille yhteensopivat haalariasut.
Tämä kuva on samalla ompelijan persoonallisuustesti. Lue vaihtoehdot ja mieti miten sinä tulkitsisit kuvan.

A) Ken ja Barbi ovat viettämässä sunnuntaipäivää siirtolapuutarhassa kävellen ja ihastellen kauniita pelargonioita.
B) Sauli Niinistö ja Jenni Haukio osallistuvat valtiovierailullaan Puerto Ricossa paikallisiin naamiaisiin.
C) John Travolta ja Uma Thurman filmaavat Pulp Fictionin jatko-osaa salaa paparazzeilta Itä-Suomessa.

Persoonallisuustestin tulkinnan löydät postauksen lopusta. Pahoittelen mallien kankeaa olemusta, en saanut heitä rentoutumaan ja irrottelemaan kameran edessä.

ompele barbin naamiaisasu


Takin kaavan muokkasin paitakaavasta, lisäsin ke-kohtaan 1 cm:n ja kauluksen leikkasin suorakaiteen muotoisesta palasta, jonka taitoin kaksinkerroin pääntielle. Juhlahousujen sivusaumassa on kultalangalla ommellut smokkiraidat.

Kenin juhlapuku kaavat


Tämän revityn näköisen paidan ompeluun sai syntymäpäiväsankarikin osallistua. Ensin ommeltiin suoralla ompeleella ihan vapaasti ristiin rastiin kahden kangaskerroksen päältä. Sitten ratkottiin ratkojalla päällimmäinen kangas ompeleiden välistä auki. Ratkojan käyttö aivan ensimmäistä kertaa oli lapsesta mukavaa. Ratkomisen jälkeen pesin tilkun, että ratkotut kankaan reunat pehmenevät ja rullaantuvat, jolloin alempi kangas pääsee enemmän esille. Lopuksi leikkasin tilkun etukappaleen kaavan muotoiseksi. 

Tämä reikäinen alikeompelu sopisi hyvin pieneksi tehostekohdaksi paitaan esim. rintataskuun tai applikaation osaseksi.

alikeompelu


Kaikissa paidoissa on takana tarrakiinnitys. Housujen vyötärölle ompelin kuminauhan. Miesbarbinvaatteiden kaavat ovat enemmän vartalonmyötäisiä kuin väljiä malliltaan. Joten aivan pienen lapsen on helpompi pukea vaatteet, jos lisäät lahkeisiin ja hihoihin väljyyttä. 

Kaavoihin lisätään 7 mm saumanvarat. Hihoihin, lahkeensuuhun ja pääntielle lisätään sopivasti kääntövaraa. Lahkeiden ja hihojen pituudet kannattaa tarkistaa kaavoista sopivan pituisiksi.

Tulostettavat kaavat Kenin vaatteisiin. Klik
T-paita, paita ja housut/ shortsit ovat kaikki yhdellä paperilla.

kaavat Kenin vaatteisiin


Persoonallisuustestin tulkinta

A) Olet järkevä ompelija. Osaat valita työhösi parhaiten sopivat työtavat ja työjärjestyksen. Jos joudut purkamaan työtäsi ymmärrät, että näin yllät vielä parempaan lopputulokseen. Sovitat taitotasosi hyvin yhteen suunnitelmiesi kanssa. Ompelusi rullaa eteenpäin kuin sunnuntaikävely puutarhassa. Kukalliset kankaat ovat uusin ihastuksesi.
B) Sinulla on pitkän tähtäimen suunnitelmia ja kunnianhimoa. Välillä löydät itsesi kokeilemasta uutta marokkolaisen ompelublogin innoittamana. Valmiit työsi ovat laadukkaita ja aikaa kestäviä. Kiinnität huomiota kokonaisuuksiin ja nytkin panit merkille Haukion teemaan sopivan kampauksen. Jonain päivänä saamme ihastella kättesi töitä itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla presidentinlinnassa. 
C) Olet taitava yhdistelemään erilaisia materiaaleja ja tekniikoita, näet ympärilläsi uusia mahdollisuuksia ja työtapoja. Improvisointi ja lennosta suunnitelmien vaihto on sinulle luontevaa. Tietenkin valmiit käsityöt kuvataan ja esitellään somessa.


kaavat miesbarbin vaatteisiin

Minä lähden ompelemaan seuraavaa projektiani C kohdan antamilla eväillä. Entä sinä?



Lisää ohjeita Barbien ja Kenin vaatekaappiin


Kun nyt nukkeleikeistä puhutaan niin aivan pakko kehua miten nukenvaunuista saa tosi näppärät tarjoiluvaunut. Kesällä juhlimme lapsen synttäreitä leikkikentällä ja nukenvaunuilla saimme kuljetettua herkut pikniksynttäreille.

Kangaskorjaamon idearikkaita käsitöitä voit seurata Facebookissa ja Instagramissa.

16 kommenttia:

  1. Ehdin jo hetkeksi huolestua, eikö taloudesta löydy lainkaan barbieta, mutta onhan hän siellä!

    Kenillä on kyllä niin komeita vaatteita että jää kaupan valmiit kakkoseksi, ihan hyvä siis että mukana oli vain uimahousut alussa. Etenkin nuo Pulp Fiction vaatteet on onnistuneet. Kuin suoraan elokuvan kuvauksista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon. Eikö olekin hassua, että voi jostain vaatteesta tulla niin vahvasti joku elokuva mieleen, vaikka oikeasti ei ole asut sinne päinkään. Meillä on nyt Barbille ja Kenille niin paljon vaatetta, että seuraavaksi pitää ostaa isompi säilytyskori vaatteille :D

      Poista
  2. Oi huippuja vaatteita! Meillä taitaa kenillä olla vain frakki ja joku meriaiheinen villapuku😁 toki villapuku on min edesmenneen mummun käsialaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sydämellisesti. Johonkin nuo tilkut pitää laittaa, kun ei roskiinkaan raaski heittää, joten tulos on runsaasti vaatteita barbille :)

      Poista
  3. Ootpas ollut tehokas. Kyllä Kenin nyt kelpaa. Ja ihan huippuidea tuo persoonallisuustesti :-) Meidän perheessa ei enää Barbeilla leikitä, se ikä on jo jäänyt taakse. Postauksesi toi kuitenkin mieleen omat Barbie-leikit ja vaateompelut. Olisipa silloin ollut sun tekemät kaavat tarjolla. Hyvää syksyistä viikonloppua sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kitos, joskus on kiva hassutella sekä vaatteilla, että kirjoittamalla. Minäkin ompelin lapsena vaatteet barbille ilman kaavoja. Oikein mukavaa viikonloppua myös sinulle :)

      Poista
  4. Onpa mageet asut! Erityisesti tykkään tuosta kiltistä, itsekin kun olen Skotlannissa asunut. :) Äitini ompeli paljon vaatteita minun barbeilleni ja Daisyille ja Cindyille ja mitä nukkeja niitä olikaan siihen maailman aikaan. Itse olen myös ommellut miehen siskontytöille, kun olivat vielä pieniä. En vain ollut ihan niin taitava ompelija kuin sinä ja kaavat olisivat kyllä olleet tarpeeseen! Sittemmin näin kirppiksellä kirjan, jossa oli kaavoja barbeille mutta ei sille enää sitten ollut käyttöä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Onpa hauskaa kuulla, että sieltä löytyy kilttien asiantuntija. Onkohan yhtään oikeaoppinen kiltti tällä meidän Kenillä? Eikö nuo kankaan värit ja raidat ole aina jonkun suvun omia malleja.

      Poista
  5. Hauska postaus ja tyylikäs Ken :D

    VastaaPoista
  6. Haha... C-vaihtoehdon valitsin, tulkinta on sit varmaan munkin tulevaisuus :D
    Mahtavia asuja olet kyllä loihtinut, kyllä Kenin nyt kelpaa olla leikeissä mukana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauniit kiitokset :) Ripaus hulluttelua on hyväksi ompelussa ja miksei muillakin aloilla :)

      Poista
  7. Wautsi wau, miten tyylikäs mies! Miten ihmessä oot saanu näperreltyä tumman puvunkin:D Kyllä minäkin päädyin tuohon c-vaihtoehtoon:) Pieni hulluttelu on aina hyväksi, se pitää homman ja mielen virkeänä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti. Pahoittelen, kommenttisi oli mennyt aivan ohi. Tummassa puvussa oli kyllä näpertämistä, mutta kyllä Ken tarvitsee juhlapuvunkin, että voi edustaa Barbien rinnalla :) Käsityön ilo säilyy parhaiten, kun välillä vähän hulluttelee ja testailee erilaisia juttuja.

      Poista
  8. you saved me! veljen tytär 4-v esitti toiveen poikabarbin vaatteista ja ehdin jo miettiä mihin liemeen itteni järjestin kun suostuin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että löysit ratkaisun täältä. Oikein mukavia ompelu- ja liekkihetkiä sitten uusilla vaatteilla :)

      Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.